Comunicat de presă, 19 mai 2014, Bucureşti

Banca Comercială Feroviara S.A. a trecut pe profit în luna martie 2014.

Rezultatul financiar favorabil a fost obţinut ca urmare a creşterii permanente a veniturilor şi a aplicării unei politici prudente de optimizare a costurilor operaţionale. În aprilie 2014, profitul cumulat a fost de 293 mii lei, iar principalul factor care a contribuit la realizarea acestuia este rezultatul financiar net favorabil, obţinut din activitatea de bază.

Strategia de afaceri a băncii vizează IMM şi micro întreprinderile. În structură, banca finanţează preponderent activitatea operaţională, acest segment având în prezent o pondere de aproximativ 80% în volumul de activitate. Orientarea băncii către segmentul reprezentat de IMM şi micro întreprinderi a avut în vedere: i) dinamica mai rapidă de creştere a acestui sector; ii) corelarea mai strânsă cu structura patrimonială şi operaţională a băncii şi iii) cererea în creştere de capital circulant pentru segmentul IMM şi micro întreprinderi.

Principala sursă de finanţare a creditelor este asigurată de atragerea de surse în lei, care a înregistrat o creştere constantă, depăşind 400 milioane lei la 30 aprilie 2014. Portofoliul de credite a înregistrat o creştere cu 70% în 2013 faţă de 2012, atingând un sold de 316 milioane lei la 30 aprilie 2014. Totalul activelor la finele lui 2013 a fost de 441 milioane lei, în creştere cu 33% faţăde 2012. Numărul de clienţi a ajuns la 7.853 (30 aprilie 2014), din care 6.198 clienţi persoane fizice şi 1.655 persoane juridice. De asemenea, numărul mediu anual al tranzacţiilor a crescut de până la 7 ori faţă de momentul operaţionalizării băncii, iar valoarea medie anuală s-a dublat în 2013 faţă de 2012, până la 199 milioane lei în decembrie 2013.

Indicatorii de performanţă s-au îmbunătăţit constant; banca a înregistrat un nivel corespunzător al adecvării capitalului de 13,08% (decembrie 2013), faţă de 8%, nivel minim reglementat; creditele neperformante se situează la nivelul de 1,32% la decembrie 2013; raportul credite/depozite este de 85% la decembrie 2013; banca are o structură bilanţieră echilibrată, ce asigură un grad ridicat de autonomie financiară şi un nivel bun de lichiditate.

Banca Comercială Feroviara S.A îşi propune să rămână o instituţie de credit specializată pe finanţarea pe termen scurt a IMM-urilor şi a micro întreprinderilor. Strategia de dezvoltare include accesarea unor linii de finanţare externe/cooptarea unor parteneri strategici, extinderea parteneriatelor cu instituţii specializate, în vederea participării la programe de finanţare a IMM şi îmbunătăţirea prezenţei la nivel naţional (dezvoltarea reţelei teritoriale începând cu 2015).

Despre Banca Comercială Feroviara S.A.

Banca Comercială Feroviara S.A. este o bancă universală cu capital privat, integral românesc, având următorii acţionari: domnul Valer Blidar (38,445%), S.C. Astra Vagoane Călători S.A. (28,389%), S.C. Tristar SRL (23,666%) şi S.C. Atelierele Griviţa Bucureşti S.A. (9,5%).

Banca Comercială Feroviara S.A. a primit avizul de funcţionare de la Banca Naţională a României în luna august a anului 2009 şi a devenit operaţională în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Reţeaua de distribuţie a bancii are 15 unităţi (12 sucursale şi 3 agenţii) în 11 oraşe importante ale ţării (Arad, Baia Mare, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara).

Ţinta pe termen lung a acţionarilor şi a întregii echipe a Băncii Comerciale Feroviara S.A. este ca această instituţie de credit cu capital integral românesc să devină o bancă de încredere pentru clienţii săi,care să furnizeze servicii de calitate şi să ofere transparenţă şi flexibilitate.Banca Comercială Feroviara S.A.


CONTACTEAZA-NE!
comunicare@bfer.ro

MEDIA KIT

PROXI Card

Un card deschizător de drumuri, pregătit să te ajute oricând.

Pentru Angajați

Am creat, în spiritul echipei tale, un pachet special pentru angajați performanți.

Informatii utile in contextul Covid-19

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra.