BCF și CNIPMMR prezintă Indicele de Încredere al IMM-urilor pentru România

Indicele de Încredere al IMM-urilor va măsura situaţia curentă şi perspectiva sectorului IMM-urilor în România, oferind un plus de informaţii inclusiv pentru autorităţi.

Chestionarul în baza căruia se calculează Indicele de Încredere al IMM-urilor pentru România a fost elaborat şi distribuit de BCF în colaborare cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, se adresează exclusiv IMM-urilor şi a fost repartizat astfel încât să fie reprezentativ la nivel naţional, regional şi sectorial.

Chestionarul conţine 27 de întrebări şi furnizează informaţii detaliate, ce vor permite o analiză aprofundată a nivelului de dezvoltare a IMM-urilor în România, măsurând 3 aspecte cheie ale stării IMM-urilor:
     - Indicele de performanţă: evaluare a performanței actuale în afaceri;
     - Indicele creditării: evaluare a situaţiei privind creditele curente;
     - Indicele privind aşteptările: evaluări ale perspectivei afacerilor dvs. pentru următoarele 3 luni.

Întrebările se referă atât la probleme uzuale – cum ar fi producţia sau numărul de comenzi înregistrate, precum şi la probleme mai deosebite – precum capacitatea de finanţare a IMM-urilor, lichiditate şi atitudinea băncilor asupra împrumuturilor acordate IMM-urilor. Indicele de Încredere este dedicat exclusiv IMM-urilor şi este formulat pe baza informaţiilor colectate prin realizarea unui sondaj lunar, adresat unui număr de aproximativ 800 de IMM-uri. Indicele de Încredere oferă o perspectivă asupra mediului de afaceri şi a evoluţiei sectorului IMM. Conţine 8 sub-indici şi se calculează ca medie ponderată a acestora.

Indicele de Încredere se calculează în felul următor: respondenţii au 3 variante de răspuns – “mai mare” / “la fel” / “mai mică”. De exemplu, pentru întrebarea “Care este situaţia actuală a volumului producţiei, comparativ cu luna trecută?”, respondenţii vor alege una dintre cele 3 variante. Valoarea răspunsurilor este de la 0 la 100. “Mai mare” are valoare 100, “la fel” 50 iar “mai mică” 0. Dacă indicele astfel calculat nu depăşeşte 50 de puncte se poate, constata o scădere generală, iar un indice de peste 50 de puncte relevă o creştere generală a nivelului de dezvoltare a IMM-urilor.

Indicele rezultat reprezintă provocările întâmpinate de IMM-uri în România, surprinzând de asemenea, problemele legate de finanţare precum şi previziunile pe termen scurt pentru sectorul IMM. Indicele de Încredere al IMM-urilor pentru România constituie un punct de reper fundamental şi un instrument util pentru antreprenori, oameni de afaceri şi instituţii deopotrivă.Banca Comercială Feroviara S.A. s-a lansat în anul 2009 cu un capital privat, integral românesc şi are în prezent 15 unităţi, în 11 oraşe importante ale ţării, oferind clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă completă de servicii financiar-bancare, în lei şi valută.

www.bancaferoviara.ro


CONTACTEAZA-NE!
comunicare@bfer.ro

MEDIA KIT

Plăți și
Cash Management

Suntem alături de afacerea ta - pas cu pas.

Credite și Finanțări

Un sprijin real, pe care ți-l oferim prin produsele noastre transparente și sigure.

Lista tarilor pentru care banca solicita documente justificative in scopul procesarii tranzactiilor

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra.