BCF și CNIPMMR prezintă Indicele de Încredere al IMM-urilor pentru România

Indicele de Încredere al IMM-urilor va măsura situaţia curentă şi perspectiva sectorului IMM-urilor în România, oferind un plus de informaţii inclusiv pentru autorităţi.

Chestionarul în baza căruia se calculează Indicele de Încredere al IMM-urilor pentru România a fost elaborat şi distribuit de BCF în colaborare cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, se adresează exclusiv IMM-urilor şi a fost repartizat astfel încât să fie reprezentativ la nivel naţional, regional şi sectorial.

Chestionarul conţine 27 de întrebări şi furnizează informaţii detaliate, ce vor permite o analiză aprofundată a nivelului de dezvoltare a IMM-urilor în România, măsurând 3 aspecte cheie ale stării IMM-urilor:
     - Indicele de performanţă: evaluare a performanței actuale în afaceri;
     - Indicele creditării: evaluare a situaţiei privind creditele curente;
     - Indicele privind aşteptările: evaluări ale perspectivei afacerilor dvs. pentru următoarele 3 luni.

Întrebările se referă atât la probleme uzuale – cum ar fi producţia sau numărul de comenzi înregistrate, precum şi la probleme mai deosebite – precum capacitatea de finanţare a IMM-urilor, lichiditate şi atitudinea băncilor asupra împrumuturilor acordate IMM-urilor. Indicele de Încredere este dedicat exclusiv IMM-urilor şi este formulat pe baza informaţiilor colectate prin realizarea unui sondaj lunar, adresat unui număr de aproximativ 800 de IMM-uri. Indicele de Încredere oferă o perspectivă asupra mediului de afaceri şi a evoluţiei sectorului IMM. Conţine 8 sub-indici şi se calculează ca medie ponderată a acestora.

Indicele de Încredere se calculează în felul următor: respondenţii au 3 variante de răspuns – “mai mare” / “la fel” / “mai mică”. De exemplu, pentru întrebarea “Care este situaţia actuală a volumului producţiei, comparativ cu luna trecută?”, respondenţii vor alege una dintre cele 3 variante. Valoarea răspunsurilor este de la 0 la 100. “Mai mare” are valoare 100, “la fel” 50 iar “mai mică” 0. Dacă indicele astfel calculat nu depăşeşte 50 de puncte se poate, constata o scădere generală, iar un indice de peste 50 de puncte relevă o creştere generală a nivelului de dezvoltare a IMM-urilor.

Indicele rezultat reprezintă provocările întâmpinate de IMM-uri în România, surprinzând de asemenea, problemele legate de finanţare precum şi previziunile pe termen scurt pentru sectorul IMM. Indicele de Încredere al IMM-urilor pentru România constituie un punct de reper fundamental şi un instrument util pentru antreprenori, oameni de afaceri şi instituţii deopotrivă.Banca Comercială Feroviara S.A. s-a lansat în anul 2009 cu un capital privat, integral românesc şi are în prezent 15 unităţi, în 11 oraşe importante ale ţării, oferind clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă completă de servicii financiar-bancare, în lei şi valută.

www.bancaferoviara.ro


CONTACTEAZA-NE!
comunicare@bfer.ro

MEDIA KIT

PROXI Card

Un card deschizător de drumuri, pregătit să te ajute oricând.

Primul tau cont. Primul tau card. Prima ta plata!

PRIMUS Signature

Serviciul nostru de Dedicated Banking.

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra.