Banca Comerciala Feroviara S.A. este printre primele banci din Romania care au adoptat schema SEPA pentru transferurile in lei

Incepand cu 2 noiembrie 2012, sistemul bancar romanesc a adoptat schema SEPA pentru Credit Transfer adaptata pentru plaţi în lei, ceea ce inseamna ca bancile romanesti au trecut, din punct de vedere tehnic, la standardele europene de procesare a platilor in moneda nationala.

Schemele de plata SEPA sunt un set de reguli, practici şi standarde în scopul realizarii interoperabilitaţii la nivel interbancar, reglementare a Consiliului European al Platilor (EPC).

Noile standarde de plata, configurate prin sistemul Sent al Transfond vor aduce o serie de beneficii, atat bancilor cat si clientilor, persoane fizice si companii, datorita uniformizarii informatiilor aferente platilor la toate bancile.

In urma implementarii schemei SEPA, caracteristicile serviciului de plati in lei pe care Banca Comerciala Feroviara il presteaza clientilor sai au ramas neschimbate. Tocmai de aceea, singurul aspect de care acestia trebuie sa tina cont la efectuarea platilor interbancare in lei de mica valoare este numarul maxim de caractere impus pentru completarea detaliilor de plata, conform standardului SEPA si a prevederilor Normei BNR nr. 1/ 2005 (privind modul unitar de completare a mentiunilor din ordinele de plata in mesajele electronice utilizate in sistemul ReGIS si in casa de compensare automata).

Modificarea se aplica atat platilor efectuate la ghiseele bancii cat si celor efectuate prin aplicatia de Internet Banking – BCF ONLINE. Deocamdata, doar Banca Comerciala Feroviara si alte 16 banci din cele 41 au adoptat schema SEPA pentru transferurile in lei.

Despre Banca Comerciala Feroviara

Banca Comerciala Feroviara S.A. a fost infiintata in luna august a anului 2009, cu capital 100% privat romanesc, si a devenit operationala in luna noiembrie a aceluiasi an.

In primii doi ani de functionare, accentul a fost pus pe dezvoltarea retelei de distributie, asigurarea unei game complete de produse si servicii si implementarea cadrului operational si procedural. Din 2012, banca se concentreaza pe dezvoltarea comerciala si cresterea sustinuta a portofoliului de clienti, in vederea atingerii unei mase critice care sa asigure realizarea obiectivelor financiare si comerciale.

In acest moment, Banca Comerciala Feroviara S.A. are 18 unitati in 11 orase importante ale tarii si ofera clientilor sai, persoane fizice si persoane juridice, o gama completa de servicii financiar-bancare, in lei si valuta.

Volumul de credite si depozite al Bancii Comerciale Feroviara S.A. a crescut constant de la inceperea activitatii. Conducerea bancii estimeaza atingerea breakeven-ului la finalul acestui an, respectiv dupa numai trei ani de functionare intr-un context economic dificil, fiind create premisele pentru obtinerea de profit in anii urmatori. De asemenea, este vizata si extinderea retelei teritoriale astfel incat sa fie acoperite toate zonele importante ale tarii.


CONTACTEAZA-NE!
comunicare@bfer.ro

MEDIA KIT

Plăți și
Cash Management

Suntem alături de afacerea ta - pas cu pas.

Informatii utile in contextul Covid-19

Lista tarilor pentru care banca solicita documente justificative in scopul procesarii tranzactiilor

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra.