Banca Comercială Feroviara S.A. a aderat la schema SEPA pentru transferurile în eur

Banca Comercială Feroviara S.A. a aderat la programul SEPA în lei înca din noiembrie 2012, fiind printre primele banci din România care au adoptat schema SEPA pentru transferurile în lei. Începând cu 13 decembrie 2013, Banca Comercială Feroviara S.A. a aderat si la programul SEPA în eur.

TRANSFOND a demarat Programul SEPA care are drept obiectiv implementarea unui sistem de compensare conform cerinţelor SEPA EPC, prin transformarea infrastructurii actuale într-un mecanism de compensare şi decontare, capabil să proceseze, pentru băncile românești, plăți în moneda națională și în moneda euro. Programul a fost implementat în două etape principale:

  1. SEPA-RON (plăți în lei în format SEPA) = adoptarea standardelor SEPA pentru plăți în lei implementat in noiembrie 2012,
  2. SEPA-EUR (plăți în euro) = sistemul va procesa simultan plăți în lei și în euro cu decontare în TARGET2, incepand cu 13 decembrie 2013.


Modificarea se aplică atât plaţilor efectuate la ghişeele băncii cât şi celor efectuate prin aplicaţia de Internet Banking – BCF ONLINE.
Implementarea zonei unice de plăţi în euro (în engl. Single Euro Payments Area - SEPA) urmăreşte extinderea procesului de integrare europeană şi în domeniul plăţilor de mică valoare în euro, prin crearea unei pieţe unice la nivel european pentru instrumentele de plată în euro.SEPA acoperă un spaţiu geografic format din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveţia şi Monaco, reprezentând o zonă a monedei euro în care toate plăţile, inclusiv cele transfrontaliere, sunt tratate ca plăţi naţionale (fără actuala diferenţiere între plăţile naţionale şi cele transfrontaliere).

Schemele de plata SEPA sunt un set de reguli, practici şi standarde în scopul realizarii interoperabilitaţii la nivel interbancar, reglementare a Consiliului European al Plaţilor (EPC).Noile standarde de plată, configurate prin sistemul Sent al TRANSFOND vor aduce o serie de beneficii, atât băncilor cât şi clienţilor, persoane fizice şi companii, datorită uniformizării informaţiilor aferente plaţilor la toate băncile.

Despre Banca Comercială Feroviara

Banca Comercială Feroviara S.A. a fost infiinţată în luna august a anului 2009, cu capital 100% privat românesc, şi a devenit operaţională în luna noiembrie a aceluiaşi an.

În primii doi ani de funcţionare, accentul a fost pus pe dezvoltarea reţelei de distribuţie, asigurarea unei game complete de produse şi servicii şi implementarea cadrului operaţional şi procedural. Din 2012, banca se concentreaza pe dezvoltarea comercială şi creşterea susţinută a portofoliului de clienţi, în vederea atingerii unei mase critice care să asigure realizarea obiectivelor financiare şi comerciale. În acest moment, Banca Comercială Feroviara S.A. are 15 unitaţi în 11 oraşe importante ale ţării şi oferş clienţilor săi, persoane fizice şi persoane juridice, o gama completă de servicii financiar-bancare, în lei şi valută.

Ţinta pe termen lung a acţionarilor şi a întregii echipe a Băncii Comerciale Feroviara S.A. este ca această instituţie de credit cu capital integral romanesc sa devină o bancă de încredere pentru clienţii săi, o bancă care să furnizeze servicii de calitate şi să ofere transparenţă şi flexibilitate.


Banca Comercială Feroviara S.A.


CONTACTEAZA-NE!
comunicare@bfer.ro

MEDIA KIT

Plăți și
Cash Management

Suntem alături de afacerea ta - pas cu pas.

Expertiză Sectorială

Îți punem la dispoziție expertiză inovativă și accesibilă în domenii specifice.

Taxe și impozite plătite prin sucursalele BCF

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra.