OP

(Ordine de Plată)

Ordin de plata conditionat


Reprezinta un ordin de plata in care banca emitenta instructeaza banca beneficiarului sa crediteze suma respectiva in contul beneficiarului doar dupa indeplinirea unor conditii si/sau prezentarii unor documente, declaratii etc.

Este utilizat in special pentru refinantarea creditelor acordate clientilor, la alte banci.


Acest instrument mentioneaza intotdeauna o data de valabilitate, aceasta reprezentand ultima data pana la care beneficiarul poate prezenta bancii sale indeplinirea conditiilor stipulate in acest instrument.


Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati unul din specialistii Bancii Comerciale Feroviara S.A.Ordin de plata documentar


Reprezinta un ordin de plata in care banca emitenta instructeaza banca beneficiarului sa crediteze suma respectiva in contul beneficiarului numai dupa prezentarea, unor documente (chitanta, documente comerciale care sa dovedeasca expedierea marfurilor, sau de o alta natura, asa cum au stabilit partile). Banca nu are obligatia verificarii de fond a documentelor, ci numai a verificarii cantitative a sumei de plata si a identificarii beneficiarului platii.


Acest instrument mentioneaza intotdeauna o data de valabilitate, aceasta reprezentand ultima data pana la care beneficiarul poate prezenta bancii sale documentele stipulate in acest instrument.


Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati unul din specialistii Bancii Comerciale Feroviara.